Free Book Search Free eBooks of the Day   Today's cartoons
Recommended books  Best books of the 20's  Adventurous Books  Books about Money  Children's Books  Computer Science  
Crime & Mystery  Epic Fantasy  Horror  Humor  Philosophical Literature  Poetry  
Political Science Nonfiction  Romance  Science (Non-Fiction)  Science Fiction  Sociology  Woman  

Old Man and Mr. Smith: A Fable
Peter Ustinov
De Oude Man en meneer Smith zijn zonder meer het meest verrassende paar uit de hedendaagse literatuur! Het zijn niemand minder dan God en de Duivel op werkbezoek op planeet Aarde. Ze hebben de ontwikkelingen in de moderne maatschappij echter niet helemaal kunnen bijbenen, hetgeen beide oude heren in grote problemen brengt.
Na hun arrestatie door de FBI wegens valsemunterij (God kent een trucje om gloednieuwe dollarbiljetten uit de lucht te plukken) en de daaropvolgende ontsnapping, zijn ze de rest van hun onderzoeksmissie op de vlucht voor de autoriteiten.
Hun vlucht is een razendsnelle reis rond de wereld. Ze bezoeken onder meer de Verenigde Staten (waar een 'absurd optimisme' heerst), de Sovjetunie (dat op het punt staat in te storten), een door conflicten verscheurd Israƫl, Japan (waar efficiency verheven is tot de nieuwe religie) en China (met zijn 'dictatuur van het bejaardenhuis'). En dat is nog maar het begin!
De Oude Man en meneer Smith is een ironische parabel over onze tijd. Ustinov toont ons de wereld, gezien door de scherpe blik van twee onsterfelijken: de beminnelijke Oude Man, vermoeid en vergeetachtig maar zeer bezorgd over zijn Schepping, en meneer Smith, in zijn slechtgehumeurdheid en bekommernis een zeer menselijke duivel. Beiden ontwikkelen onderweg een verrassend wederzijds respect.

Sir Peter Ustinov (1921) regisseerde films (waaronder Romanoffand Juliet en Billy Budd), toneelstukken en opera's, acteerde (onder meer in films als Quo Vadis, Spartacus, Topkapi en Death On The Nile), ontving meerdere Oscars en schreef romans, novellen, korte verhalen en toneelstukken. Hij werkte vele jaren als goodwill ambassadeur voor UNICEF en is nu president van de 'World Association tor World Federation' (WAWF), een organisatie die zich inzet voor een krachtiger Verenigde Naties.
Search  Find at Amazon


2024, Free Book Search